Catty's Blog

Vormgeving | fotografie | digitale beeldbewerking I video

Hier drink je de lekkerste koffie van Utrecht

leave a comment »

Elke werkdag staat Hayo in weer en wind op het Jaarbeursplein te Utrecht met zijn schitterende bakfiets. Hij verkoopt koffie al vanaf 6.45 uur aan zijn eerste klanten. Hij maalt de koffiebonen ter plekke met een goedlachse blik en is altijd in voor een praatje, waardoor zo langzamerhand niemand hem meer voorbij loopt. Zelfs blindegeleidehonden weten Hayo te vinden. Inmiddels heeft hij zijn vaste klantenkring opgebouwd. Hayo’s overheerlijke KAWA Fairtrade koffie komt uit Afrika.
Deze koffie heeft de aromatische smaak van noten, chocolade,vanille en karamel.

De reden dat deze Kawa koffie zo ontzettend lekker is komt doordat Kawa koffie wordt geteeld van de ‘Coffea Arabica plant’. Die groeit in het Ethiopische Hoogland met natuurlijke meststoffen, zonder gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Vér uit de buurt van steden en wegen. De koffieplanten groeien in de schaduw van tropische fruitbomen in een bergachtig woud op een hoogte tussen de 1400-2200 meter. Elke vrucht wordt zorgvuldig gekozen en gedroogd in de zon. Dit gebeurt volgens een 500 jaar oude traditie. Uiteindelijk worden de vruchten via een ambachtelijk proces geroosterd in 11 kg. ovens.
Nieuwe koffieplanten worden gekweekt uit zaden van de wilde koffieplanten. De kwaliteit van de groene bonen wordt gewaarborgd door professionele Poolse en Ethiopische ecologen. Afstammelingen van de eerste telers van de Hamda familie besloten deze koffie in Europa te verkopen en, met succes.

Hayo steunt met deze Fairtrade koffie een project in Afrika. Het gaat om de bouw en inrichting van twee schoolgebouwen voor de school in Goma. Sommige kinderen lopen hiervoor wel 40 km per dag. De kinderen kunnen slechts halve dagen naar school vanwege een groot gebrek aan ruimte. Er zitten maar liefst 1700 kinderen op deze school. Het motto van de school is:
‘Education is the key for the development of the country’
Hayo draag daar letterlijk en figuurlijk zijn belangrijke steentje aan bij.

Nieuwsgierig geworden na dit verhaal en onderstaande foto’s?
Ga zelf even genieten van Hayo’s koffie. De koffie die goedkoper is dan elders.
Hij heeft naast cappuccino, espresso, latte macchiato, ook chocolademelk en thee.
Je weet nu waar hij (voor) staat.

Cätty

http://www.graphicat.nl
0655165338
KoffieplantJaarbeursplein roltrapJaarbeursplein koffie


Blindengeleidehond

HayoKawa Koffie Info bord Meer koffieNog meer koffiedrinkerspappa dagFietser bij HayoHerfstvakantieChocolademelkWeerspiegelingHayo's vertrekBakfietsVertrek Hayo

Written by Catty's Blog

oktober 23, 2014 bij 13:46

Plaats een reactie