Catty's Blog

Vormgeving | fotografie | digitale beeldbewerking I video

Een opmerkelijk billboard dat drinkwater oplevert.

leave a comment »

Een billboard ofwel een reclamebord is zoals we weten bedoeld om je bedrijf of het product te promoten.
UTEC (University of Engineering and Technology of Peru) maakte een zeer uitzonderlijk billboard in Lima met een extra functie. Dat billboard produceert drinkwater van het vocht uit de lucht.
Zie youtube http://youtu.be/FWwii1dX4v8
Dit water wordt opgevangen, gezuiverd en komt in een reservoir. Dit reservoir levert ongeveer 9450 liter water in drie maanden tijd.
Lima in Peru, grenst in het noorden aan de droogste woestijn Atacama. Ondanks de droogte is de luchtvochtigheid 100% in de ochtend. De bevolking tapt dit, door condensatie verkregen drinkwater af, voor eigen gebruik.
Deze billboards gebruiken ze nu ook langs snelwegen gedurende de hete maanden in de zomer. Door dit soort technologie trekt UTEC veel meer studenten aan. Meer hierover kun je lezen in dit stuk van TIME Tech.
http://techland.time.com/2013/03/05/finally-a-billboard-that-creates-drinkable-water-out-of-thin-air/#ixzz2MtRh9U58

Hoe geïnteresseerd kunnen wij de leergierige jeugd in Nederland krijgen met een uitvinding waar iedereen baat bij heeft?

Natuurlijk schitteren ook andere billboards langs de kant van de straat.
– In New York bevinden zich billboards op de stoep waarop je kunt swipen. Op die wijze kun je de route in die stad volgen, zonder je routeplanner op je Iphone te raadplegen.
Wat denk je van
– Billboards op gebouwen waarop je via een app een spelletje speelt met andere Iphone gebruikers op straat of nog leuker vanaf een terras? Volgens mij loopt dat hele terras vol.
– Je kunt ook een wedstrijd organiseren met de mooiste foto’s van iedereen die daar aan mee wil doen. Zie http://www.dutchcowboys.nl/Entertainment/23151
– Elke dag een afbeelding verwisselen, waarbij de acties elkaar opvolgen? http://youtu.be/nIW-ElJzm0w
– Of gewoon langs de snelweg met een serie billboards achterelkaar waarbij de afbeeldingen elkaar opvolgen van bijvoorbeeld piekfijn gekleed naar naakt? Let men dan nog op het verkeer?
                                                                                       THINK BIG

Toch liever gewoon een eenvoudig billboard met bijvoorbeeld alleen je QRcode en naam erop?

Cätty
http://www.graphicat.nl/bedrijfspresentaties.htm

Hieronder screenshots van de UTEC billboard
Billboard
Billboard UTEC

Technology UTEC

Written by Catty's Blog

maart 12, 2014 bij 22:30

Plaats een reactie