Catty's Blog

Vormgeving | fotografie | digitale beeldbewerking I video

Fotografische bewerkings Apps toepassen

leave a comment »

De mogelijkheden om met fotografie bewerkingsapps te werken zijn uitgebreid en ’t werkt sneller dan Photoshop of Illiustrator met een vergelijkbaar ontwerp. Wanneer je in een App werkt, kun je het resultaat vaak verder bewerken in een andere App en hiermee verrassende resultaten bereiken.

Veel van die fotobewerkingsapps zijn ‘gratis’ oftewel ‘freemium’.
Zodra je iets meer wilt dan hetgeen in de gratis App wordt aangeboden, koop dit dan niet. Gebruik gewoon een andere App waar ze juist dit onderdeel gratis aanbieden. Experimenteren heet dat. Wanneer je je hierin verdiept, raak je compleet verslaafd en weet je precies welke App je op welk moment kunt gebruiken.De ene App is wat dat betreft nog leuker en spectaculairder dan de ander.Je kunt weerspiegelingen in het water, schitterende olieverfschilderingen, oude LP’s of zelfs tijdschriften creëren en ga zo maar door.
In sommige gevallen krijg je wel de naam van de App erop.
Wanneer je dit niet wilt bewerk je de rest in Photoshop.
Zo maakte ik zelfs een beroemd kunstenares, die onlangs een Iphone en Ipad kocht heel enthousiast met een combinatie van verscheidene Apps, die ik aan haar liet zien.
Ze zag een nieuwe ‘boost of energy’ en nog meer mogelijkheden in haar eigen werk, terwijl ze al zulk uiteenlopend werk maakt.

In onderstaande foto’s kun je zien wat ik maakte met verschillende Apps en via twitter kreeg ik leuke reacties o.a. van de App makers Vinylize me.

Cätty www.graphicat.nl

 Willem Alexander Maxima NRCWillem Alexander Maxima App
Foto uit NRC 26_08_2014             Daarnaast de fotografische bewerking met Apps

Andere bewerkingen met Apps:

Elephants
Sailing Picture

Filmen  Processed with Moldiv

Written by Catty's Blog

augustus 3, 2014 bij 23:25

Plaats een reactie