Catty's Blog

Vormgeving | fotografie | digitale beeldbewerking I video

Hebben Nick en Simon nu hun eigen NS trein?

leave a comment »

Is de trein van de NS of is het Nick en Simon tegenwoordig?`
Ik moest weer eens met de trein weg van Driebergen-Zeist naar Haarlem.

In het internetschema van de NS stond dat ik op perron 3 moest zijn.
Pe
rron 3? De trein zou rechtstreeks gaan, zonder over te hoeven stappen. Perron/spoor 3 wordt in Driebergen-Zeist zelden of nooit gebruikt. Ik vind het vreemd maar ga toch naar het station. Daar aangekomen bleek op het bord van perron 3 ‘Gezelschapstrein’ te staan. Inderdaad op het perron bleek een gezelschap te komen, maar dat gebeurt wel vaker. Wanneer de trein aankomt verandert het bord ‘Gezelschapstrein’ in ‘Haarlem’. Ik vraag voor de zekerheid aan de conducteur of de trein naar Haarlem gaat. Ja, ik ga naar Haarlem, zegt de man. Als ik instap blijken er op alle stoelen flesjes water te liggen. Kan ik wel mee met deze trein, vraag ik aan twee mensen. Gaat u dan ook naar het concert van Nick en Simon? Nee zeg ik, ik moet naar Haarlem. Oh, dan hoort u niet bij het personeel van de NS. Wij gaan met deze trein naar een concert van Nick en Simon in Haarlem.

Daarna: Vijf minuten gevangen in een andere trein.
Ik ga naar de trein die vertrekt naar het Centraal Station in Utrecht. Daar blijven vijf minuten lang de deuren gesloten als we gearriveerd zijn. Er wordt omgeroepen dat een passagier niet mee wil werken en dat daardoor de deuren gesloten blijven. ‘Excuses voor het ongemak’ word er omgeroepen als de deuren geopend worden. Vijf minuten opgesloten in de trein, dat vind ik nogal wat. Moeten wij dat als Nederlander in Nederland accepteren?

De terugreis?
De trein van Haarlem naar Utrecht Centraal gaat helemaal niet, want er is een
technisch probleem. Twee mensen van de NS komen uit het stationsgebouw naast me zitten op het bankje op het perron, waar ik alles aanschouw. Ze zeggen: ‘Kijk dit is nou het relaxte leven van een NS medewerker. ‘Dat valt wel mee toch?’ zeg ik en denk ondertussen ‘Luilakken!’. Veel mensen die momenteel werkloos zijn hebben er alles voor over om jullie baan te krijgen en jullie gaan op een bankje zitten relaxen. Alle mensen rennen weg uit de trein naar een ander perron, waar uiteindelijk een trein wél vertrekt. De NS medewerkers gaan naar de conducteur van die trein. De trein blijkt echt niet te kunnen vertrekken. Ik ga de massamenigte achterna, want dat technische probleem van die trein blijkt niet gelijk verholpen te zijn.

Wanneer iemand mij kan helpen aan een foto van Nick en Simon, waar geen copyright op zit, ga ik een collage voor de NS maken en naar ze toesturen met mijn verhaal en een stukje naar de krant. Kijken hoe,wie en óf men reageert.

Cätty
www.graphicat.nl

 

Written by Catty's Blog

mei 31, 2012 bij 13:02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: