Catty's Blog

Vormgeving | fotografie | digitale beeldbewerking I video

Treffend

leave a comment »

De enige die altijd met zijn column in de krant boven alle andere schrijvers afsteekt is Youp met zijn welbekende logo. Deze keer is het ‘Nieuwsjunk’. We hebben de afgelopen tijd alleen maar geluisterd, gezien, gehoord en gelezen over het aftreden van Mubarak in Egypte. Youp zoekt het wat dichter bij huis, ook al zit hij in het vliegtuig.
Hij heeft zich vanuit een Italiaans terrasje wel eens afgevraagd wat er zich allemaal af zou spelen ‘onder haar hoedje’ en nu:
in geen enkele krant,noch bij een enkele omroep gezien of gehoord; het aftreden van onze Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix. Uit Youp z’n column kortweg Trix. Vooruitdenken heet dat of is dat iedereen een slag voor zijn?
Zijn column staat ook op z’n website.

Het hoofd van Youp. Een vrolijk, maar ook kokend hoofd vol dwarrelingen en vondsten. De rode draad van zijn levensmotto leef je leven want morgen kan het klaar zijn vindt zijn weerslag in zinnen die er doorgaans niet om liegen. Zelfs over de weerberichten op de radio heeft hij een mening. Ongezouten. Zoals het hoort bij een goede columnist.
Of het nu om een blote oma in de Playboy gaat, spoeddebatten, de Mexicaanse griep, Polanski of de treurige verkeersregelaars, hij kan ons er hard om laten lachen. En dat is ook zijn bedoeling. Omdat de lach nu eenmaal oplucht. Bevrijdt!Of het ware woorden zijn? Het gaat erom dat iemand het moet zeggen. En als dan toch iemand het moet doen… Precies!

Eén van Youp’s vele ‘Ware Woorden‘:

Wat me nog meer opviel dit weekend; een ongelofelijk verhaal..

Terwijl het merendeel van de Nederlanders naar de uitzending van ‘Boer zoekt Vrouw/Man’ kijkt, kijk ik naar de VPRO op het volgende net.
Een programma van Jan Leyers: ‘De weg naar het avondland’. Hij reist dwars door Turkije met een Koerdische Journalist Akzakal en wat je dan allemaal ziet en hoort…
‘Waar klagen we in Nederland eigenlijk over met onze auto’s, huizen, restaurants, laptops, Iphones, Blackberries, Android, E-readers, Apps enz. enz.?
Voor wie het niet gezien heeft
http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1060785-turkije

Een gezellige valentijn

Cätty http://www.graphicat.nl/posters.html


Written by Catty's Blog

februari 14, 2011 bij 14:13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: